A 30 születésnapi meglepetés partymon barátnőimtől egy jobb agyféltetés rajz kurzusra kaptam kupont. Rögvest be is jelentkeztem és két hét múlva már mehettem is egy egész hétvégén -szombaton és vasárnapon át tartó rajz tanfolyamra. A részt vétel nem igényel semmi féle előképzettséget, bárki mehetett, akit kicsit is érdekel az, hogy mennyire tudja használni a jobb agyféltekéjét ezzel a technikával. Különböző instrukciókat megkapva, a vasárnapi nap végére mindenki elkészíthetett egy választott fekete-fehér portrét fényképről. A csoport minden tagjának rendkívül jól sikerült. Mivel nem csak elméleti tanácsokat és technikákat kaptunk, hanem eszközöket is a rajzoláshoz, amit ajándékba megkaptunk, ezekkel az eszközökkel és a megszerzett tudással otthon is neki lehet állni a művészkedésnek.

Kapóra is jött, hogy éppen kora tavaszi napon voltam ezen a tanfolyamon, mert következő héten vált esedékessé a légkondi szerelés. Amíg megérkeztek a szerelők és szerelték az én légkondimat, volt időm kipróbálni, hogy mit is tanultam előző héten, a tanfolyamon.
Mielőtt beköszönt a hőség gondoltam egy nagyot, persze sok utána járással, hogy kis lakásomat felszereltetem egy légkondival. Nem szerettem volna olyat választani, ahol megrendelem, vagy éppen személyesen megveszem a készüléket és heteket kell várnom a beszerelésére, mivel az idő és a meleg is eléggé sürgetett.  Nem szerettem volna, hogy a vásárlástól a beszerelésig rengeteg, akár több hét is elteljen. Találtam egy olyan helyet, ahol a légkondi megrendelés és szerelés könnyebben megy az átlagosnál. Az interneten keresztül rendeltem meg, addig nézelődtem és hasonlítottam a teljesítményeket a fogyasztással és az árral, amíg megtaláltam a számomra teljesen megfelelő készüléket. Aggódtam, hogy esetleg rosszat rendelek illetve mi lesz, ki méri fel, hogy mennyi felület, cső illetve áram hozzáférés szükséges. Szerencsére ez a cég ingyenes kiszállást biztosít és felméri nálam milyen eszközökre, huzalokra van szükség.
Olyan készüléket szerettem volna, ami minden igényemet kielégíti, jó energia fogyasztású és minden évszakban használható. Ekkor találtam rá az inverteres klímára, mely állandó hőfokot biztosít úgy, hogy nem kapcsol ki, ellenben az átlagos klímához viszonyítva, mely eléri a kívánt és beállított hőfokot és lekapcsolja magát. Ez nem csak azért nem felelt meg, részemre mert nem mindig vagyok otthon, így ha nem is tartózkodom a kis lakásomban, hazaérve szeretnék hűvös vagy éppen, ha a fűtés rásegítésre van szükség meleg otthonba hazaérni.  Nem mellesleg rettentő fontos volt, hogy ha már légkondit beszerelésére szánom rá magam, akkor a villanyszámlám ne legyen az egekben.  Az inverteres klíma ezért is jó választás, mivel nincs ki és be kapcsolása, mint a normál klímaberendezésnek, ezáltal nem használ fel plusz energiát ilyen műveletekre.
Ennél a cégnél szuper volt, hogy a légkondi szerelést rögtön vállalták, ahogy megrendeltem a kiválasztott terméket.  Szerencsére a lakásnak van egy megfelelő méretű oldalfala, melyre a készülék felszerelhető, és a 3 méteres kondenzációs vizet is eltudják vezetni, ezzel nem zavarva a társasház többi lakóját. Akármilyen falra felszerelhetőek ezek a készülékek akár tégla, akár beton falba is. A szerelők minden faltípusba és falvastagságba tudnak szerelvényt beszerelni és fúrni. Tájékoztattak, hogy hozzávetőlegesen 3-3 méter réz csőre valamint vezetékre lesz szükség. És tájékoztattak, hogy a közelben található konnektor éppen jó távolságban van.
Előzőekben a honlapon tájékozódva, minden kérdésemre választ tudtam kapni, illetve az árajánlatot is rögtön tudtam kérni, az árak annak függvényében változtak, hogy mekkora teljesítményű légkondi szerelését kérem. Nagyobb teljesítményű, kapacitású légkondi értelemszerűen magasabb árkategóriában mozog. Én az árajánlatot telepítéssel, felszereléssel együtt kértem.  Megérkeztek felmérni, majd a felszerelés következett. Rendkívül nagy odafigyeléssel, és a szomszédokat kicsit sem zavarva a munkálatokkal kezdtek neki a beszerelésnek. légkondi szerelés

Gyerekjáték a légkondi szerelés

A légkondi szerelés szinte gyerekjátéknak tűnt, a szakemberek munkáját nézve. Pontosan, precízen, és ami nem mellékesen nagyon fontos gyorsan, mintha ott sem lettek volna a lakásomban, úgy zajlottak a folyamatok. A felszerelés és a beüzemelés is sikerült, jól működik a készülék, nyáron hűt, télen, ha szükségem van rá hűt.