Sokszor eszembe jut, hogy mit is fogok magammal kezdeni az érettségi után. Igen, persze beadtam a jelentkezésemet néhány főiskolára, de addig is jó lenne valami hasznossal tölteni az időt.

Igaz, most egyetlen vágyam van csak, hogy túl legyek az érettségin, és aztán meglátjuk hogyan tovább. Be kell hogy valljam, hogy még most sem tudom annyira célirányosan eldönteni, hogy hova is menjek, és mit is kezdjek az életemmel. Te voltál már így? Amikor teljesen tanácstalan vagy?neuschwanstein-532850_640

A jövő, és az, hogy most mi mellett, melyik szakma mellett teszem le a voksomat nagyon fontos szempont. Hiszen olyat kell találnom, amiből akár egyedül is fent tudom tartani majd magamat. Sokszor elnézem az embereket, vagy az ismeretségi körünkben is van olyan, ahol egy nő egyedül maradt a gyerekekkel, és nem tud talpon maradni, mert annyi a kiadás. Azért egy lakást, és egy háztartást gyerekek mellett nem könnyű fenntartani. Főleg, ahol vannak gyerekek, ott mindig vannak kérések, kívánságok, nem csak a gyerekek részéről, hanem az iskola részéről is.

Nálunk idén rengeteg kiadás van, hiszen ruha a ballagásra, általában cipő is kell hozzá, közben egy ballagást lebonyolítani, most éppen tabló kép készül, és azt kell fizetni…mindig van valami. Nem könnyű mindent előteremteni, tudom.

Én olyan munkahelyet szeretnék, ahol ha ez így alakulna az én életemben is, vagy amíg nem lesz meg a párom, akkor egyedül is helyt tudjak állni. Azt gondolom, egy nő amúgy is egy kicsit hátrányos helyzetben indul, már csak az miatt is, hogy milyen a neme. Sok esetben dupla annyit kell dolgoznia, vagy bizonyítani azért, hogy elismerjék.

Mi lehet a jövő? Ez egy igen jó kérdés, és szerintem egy kicsit meg is válaszolatlan marad, hiszen a mai gépesítések mellett egy szakma sincs ami biztos lenne, hogy akár évek múlva nem helyettesíthető gépekkel. Most azon gondolkodtam, hogy választok egyet a sok nyelviskola közül, a megfelelő német nyelvtanfolyamok kezdőknek csoportokból, és nyelvet fogok tanulni. Annak azt gondolom mindig lesz jövője, ha nem is itthon, akkor külföldön. Ha egy nyelvet jól beszélnek, az olyan már mintha lenne egy szakma a kezemben, akkor meg miért ne akarnék tanulni?.