Az életem szerves része a rajzolás. Szüleim korán rájöttek, hogy van tehetségem a rajzolásban, azonban igyekeztek semmit sem rám erőltetni, hagyták, hogy magam döntsem el, hogy a későbbiekben evvel foglalkoznék-e vagy sem. Mindig biztosították a kellékeket ehhez, de nem vártak el semmi, és ezt a mai napig nagyon értékelem. Őszintén megmondom, a rajzolás mindig életem része volt, de inkább megnyugtatott, oda menekülhettem minden probléma elől, és nem tekintettem úgy, mint egy munkának, amit életem végéig végezni fogok és nem is úgy éltem vele. Szerencsére a rajzolás mellett másban is volt tehetségem így végül abban is helyezkedtem el, és a rajzolás pedig inkább hobbinak maradt meg. Vállaltam ugyan kisebb rajzokat barátaim vagy a családom számára, de nagyobb feladatot semmiképpen sem szerettem volna. Ezt valahogy inkább magamnak tartogattam, ez volt az, ami csak az enyém.

Amikor megvettem a lakásomat úgy gondoltam, mint mindenemet, ezt is megpróbálom egyedivé tenni. Úgy terveztem, hogy az egyik falat, ami a nappaliban van saját ízlésem szerint festem meg. Olyan szerint, ami eltölt, akkor, amikor belépek a lakásomba, ami csak az enyém. Így is tettem. A többi falat egyszínűre festettem, azonban a középsőt, ahol a legnagyobb a tér, meghagytam. Sokáig nem éreztem, hogy milyen is legyen. Azonban egyik nap kinyitottam a festékeket, megéreztem számomra kellemes illatukat, és úgy döntöttem, csak eleresztem magam, a gondolataimat, és hagyom sodorni magam az árral. Így is történt, lényegében egy teljes nap alatt elkészült a mű. Hihetetlenül fáradt voltam fizikailag, azonban lelkileg teljes mértékben feltöltődtem. Éreztem a lakás lüktetését és ezt a falfestésem is tükrözte.

Sokan furcsállnák a következő tettemet, de mégis úgy gondoltam, hogy ezek után szükségem lesz lakásbiztosításra, ami fedezné azt a keretet, ami ha sajnálatos módon valami baleset történne, ne a nulláról induljak megint. Így rákerestem a lakásbiztosítás csőtörés illetve beázás esetére, és reménykedtem, hogy találok számomra megfelelő ajánlatot, ami lefedi azokat a pontokat, amit én fontosnak tartok biztosításnál, azonban pénzügyileg nem terheli le, a jelenleg egyébként is terhelt számlámat.

A böngészőben kutatgatva találtam egy-két érdekes ajánlatot, de leginkább egy magyar cég ajánlata nyerte el leginkább a tetszésemet. Ők ugyanis több biztosító cég ajánlatát is összegyűjtötték, így az ember lánya nem kell, hogy külön böngészgessen több biztosítónál, ugyanis az ajánlatok mind ott vannak, sőt specifikusan az igények szerint variálva.

Az oldaluk jól összeszedett, könnyen kezelhető, szépen áttekinthető, így mindent egyszerűen meg is találtam. Egy online ár kalkulátorral is rendelkeznek, így megközelítőleg magunk is ki tudjuk számolni, hogy mennyibe fáj végül a biztosításunk. Fontos megtalálni a legjobb ajánlatot, hiszen gyakran esnek az emberek abba a hibába, hogy rossz ajánlatba mennek bele, ami vagy nem fedezi eléggé az esetleges károkat, vagy túlfizetünk feleslegesen, amit megint persze senki sem akar.

Ennek érdekében az online tájékozódás után telefonon is beszéltem velük, majd úgy találtuk a legjobbnak, ha személyesen bemegyek és megbeszéljük a részleteket. Szerencsére Magyarország szerte nagyon jó a lefedettségük így számomra, aki nem él Budapesten, sem volt nehéz közeli irodát találni.

Amikor befáradtam, nagyon kedvesen fogadtak, szinte nem is várakoztam, máris leültetett az egyik munkatársuk és felajánlotta segítségét. Elmondtam a paramétereimet, hogy mit is tartok fontosnak, miért szeretném a biztosítást, és hogy mekkora a keretem az egészre. Ezt figyelembe véve kezdtünk el keresni, és hamarosan megfelelő ajánlatra leltünk. Ugyan több is jónak tűnt nekem, azonban az ott dolgozó hölgy elmagyarázta, hogy miért találja jobb ötletnek, a másik ajánlatot, miben nyújt többet az én elvárásaimnak. Igazából érvei teljesen egyértelműek voltak, azonban egy olyan hétköznapi ember, mint én gyakran elsiklik az ilyen leírásokban egy-egy részlet fölött, ami gyakran fontos lehet. Ezért is fontos egy ilyen szakértői vélemény kikérése.

Úgy döntöttem tehát, hogy elfogadom az ajánlatot, amit kínáltak, és a szerződést is még helyben kitöltöttük, aláírtuk. Csőtörés vagy beázás esetén ugyan nem menekül meg a falfestésem, de mégis jó tudni, hogy van valami biztosítás rá, egy papíron meglévő értéknek számít a falam, amit ha valami történik, mégis van egy valami löket, hogy újra készítsem. Persze remélem erre nem lesz szükség.