Úgy is mondhatnám, vizuálisan jobban meggyőzhető vagyok talán az interneten. Bármiről, ha azt a dolgot kellően átláthatóan, azért valamennyire arányosan, a szemet vonzó módon próbálják nekem bemutatni. Valószínűleg a rajzoláson túl is olvashattatok már ezen az oldalon eleget arról, hogy bal helyett inkább “jobb agyféltekésnek” lenni mit jelent. De hittétek, hogy hatni tud ez a hétköznapi dolgokban is meghatározóan?

Amikor rajzolni kellett (művészeti suliba jártam), rólam hamar kiderültnek vélték, hogy alapból jobb agyféltekésen állok a dolgokhoz, és bár tudományosan igazolni nem tudom, de továbbra is állítom, ez másból is kikövetkeztethető, nemcsak a rajzolás során. És hozok is egy példát, amikor ez éppen az előnyömre volt! Nem értek az autókhoz, de olyan szerencsésen váltottam szerelőt nemrégiben (hála annak, hogy megtaláltam a Méta Autószervizt), hogy többet fogok a netes megjelenésre adni innentől, nem pedig csak arra, milyen szép szólamokkal próbálnak meggyőzni, melyik lesz nekem az ideális szolgáltatás. Mert most is jól éreztem rá, hová kell vinnem a kocsimat a jövőben.

Igen, elsősorban a honlapjukat méltatnám, ami alapkövetelmény a XXI. században, hogy profi cucc legyen. A metaautoszerviz.hu nagyon jól szedte rajta pontokba, vizuálisan megjelenítve az javítandó “autó-területeket”, melyeket illetően problémánk adódhat bármivel a kocsiban. Nagy fotóillusztrációs gombok vannak a “Szolgáltatásaink” menüpont alatt, a könnyű tájékozódás egyfajta “dobbantójaként”. Jók a színek, és valahogy mindig, minden az ember szeme elé kerül időben. Felgyorsítja a napi rutint, ha valami baj akad a kocsival.

A fotók tényleg, kifejezetten segítenek egy hozzám hasonló outsidernek, hogy ügyesen és gyorsan kikeresse, melyik részében lehet a meghibásodás, kedvenc négykerekűje belsejében. A futómű beállítás Budapest környékén nekem több szervizben is problémás volt, de ők végre megcsinálták jól. Telitalálat! És nem a Google-ben olvasgattam, hogy miket írnak “futómű beállítás Budapest” címszavakkal azok, akik megjártak már szintén pár szervizt. Valahogy érezhető volt, hogy ez az oldal laikusoknak készült és működni fog nálam. Hisz, aki tudja, mi a gondja a kocsijának, az feltételezem, azonnal telefonál, nem? Nem pedig olvasgat. Én viszont legutóbb is csak görgettem lefelé (egy másik problémával már), elsősorban a fotókra hagyatkozva, és csak aztán a címszavakra fókuszálva a www.metaautoszerviz.hu/szolgaltatasaink oldalon, és minden további esetben is magam tudtam jól asszociálni rá, mit kell vélhetően keresnem.

Tényleg nem tudtam apró és az autó működését még csak kevésben befolyásoló jelenségekből, hogy mi lehet a rossz. Viszont, amikor rákerestem náluk a megfelelő kategóriára a lehetséges javítások listáján belül, végül mindig eltaláltam, hogy mi lesz a gond. És ezért már úgy tudtam magyarázni a szerelőnek, hogy mit nézzen pontosan, hogy ezzel rá is vezettem kicsit a jó megoldásra. Lengéscsillapító és rugók – eléggé nyúzott már a kocsim, de minden ilyenen szerencsésen túl vagyunk.

Ha nektek ez nem sikerülne valamiért, a Métát simán ajánlom ettől még továbbra is. Akkor is, ha teljesen lövésetek sincs az autó egyes részeihez és lehetséges problémáihoz (akárcsak nekem), de még csak ez a jó asszociációs készség sem segít nektek semmiben… Attól még ők meg fognak találni minden problémaforrást (vagyok már náluk annyi ideje, hogy nyugodt szívvel ajánljam őket ennek alapján – higgadt, értelmes, kommunikatív hozzáállás jellemzi a csapatot), közlik is mindig, időben, hogy mit kéne még megnézni, opcionálisan megjavítani, hogy ne várjuk meg a nagyobb bajt, és a rutin is megvan a szerelőiknél. Ismétlem: mindenhez. Ha valamihez jobban át kell nézni a verdát, akkor is megcsinálják. Hiába valami elsőre nem egyértelmű, hogy mi okoz bármilyen diszfunkciót, meg lesz a bajforrás. Ha leírjátok nekik szóban a tapasztalt problémátokat, meg fognak találni mindenféle lehetséges megoldást!

Akit pedig zavar, hogy nem vágja eléggé a saját autója működését, annak van sok felvilágosító írás is persze az oldalukon. Szóval minden megtalálható náluk, ami egy jó szerelő védjegye.