A barátnőmmel elmentünk egy jobb agyféltekés rajz tanfolyamra a hétvégén. Ő már volt ilyenen és nagyon tetszett neki, és most elhívott engem is hogy menjünk együtt. Mindig is szerettem rajzolni, bár sosem voltam túl tehetséges. Ellenben a barátnőmmel, aki kiskorától kezdve nagyon ügyesen rajzolt. De olyan sok jót hallottam erről a jobb agyféltekés rajzolásról, és a barátnőm is annyit áradozott róla, hogy gondoltam, adok neki egy esélyt.

Egy művészeti iskola termében volt a tanfolyam és egy hétvégén keresztül tartott. Naponta 8 óra. Érdekes volt és sok újat tanultam, bár nem mondanám hogy Michelangelo lettem két nap alatt.

A teremben ahol voltunk, volt egy tök jó klíma. Mint kiderült, egy kazettás split klíma. Gondolkoztam már azon hogy az irodába is beszerzek egy klímát. Saját irodám van, és még keret is lenne rá, de mindig annyi volt a lehetőség, hogy nem tudtam dönteni. Viszont ez most nagyon megtetszett.

Az volt benne a legjobb, hogy nem volt észrevehető. Úgy kellett rákérdeznem, hogy mitől van ilyen kellemes idő, amikor nem látom a klímát. Elmondták, hogy egy kazettás split klíma van, aminek az a lényege, hogy álmennyezetre lehet fölszerelni. Sokkal jobb mint az oldalfali klíma, mert minden irányba fújja a levegőt, és ezzel ér el nagyobb hatásfokot. És még nem is szembetűnő az egység, nem úgy mint a fali klímáknál, amik néha elég rondák tudnak lenni.

Egy másik nagy előny, hogy a beépített szivattyú elvezeti a keletkezett kondenzvizet, és így nem kell cseppvíz elvezetési problémáktól tartani, mint néhány oldalfali klímánál.

A rajzórák után nézelődtem az interneten, hogy honnan is érdemes kazettás split klímát beszerezni, és találtam is egy szimpatikus weboldalt. Itt több fajtából is lehet választani, és még a beszerelést is vállalják. És rengeteg akciós termék közül válogathatunk!

tehát eldöntöttem, hogy beszerzek egy kazettás split klímát. Habár a jobb agyféltekés rajz tanfolyamnak nem ez lett volna az elsődleges célja, mégis örülök hogy így alakult a dolog. És ki tudja, talán ha gyakorlom a tanult technikákat, mégis csak szebben fogok rajzolni ezután.