Éppen valami új téma után kerestem a neten, amivel tovább fejleszthetem a rajzolási képességeimet. Eddig a természethez közeli képekkel foglalkoztam, de nemrégen váltottam az urbán témákra. Városokat, buszmegállókat festettem. A főnököm meglátta, hogy mivel foglalkozom és megkért, hogy ha van egy kis szabadidőm (ami nyilvánvalóan akadt…) akkor kidekorálhatnám a szervertermünk külső bejáratát is.

Ehhez a feladathoz kerestem tehát a megfelelő ihletet, mert nem annyira volt hozzá ötletem, mint azt a főnököm gondolta volna. Kicsit elkalandoztam, és rábukkantam egy nagyon színvonalas oldalra, ami virtuális szerverekkel foglalkozik. Én egyszerű adminisztratív munkákat látok el a cégünknél, illetve néha rám bíznak egy kis kreatívkodást, az iroda kicsinosítását. Nem tudok sokat a szerverekről és ezekről a dolgokról. Ezért a tervezettnél több időt töltöttem el a rackforest.com/szolgaltatasok/vps/ oldalon. Nagyon sok mindent megtudtam a szolgáltatásukról, pontosan magyarázták el az olyan laikus olvasó számára is, mint én, a virtuális szerverek lényegét. Azt tudom, hogy nálunk is sokszor probléma az adattárolás anyagilag is megfelelő tárolása. Itt viszont teljesen jó áron biztosítanak megoldást a mi folyamatosan fennálló problémáinkra.

Fel is buzdultam és elküldtem az oldal linkjét a főnöknek. Először csodálkozott, hiszen engem csak egy kis festéssel bízott meg, de úgy láttam, hogy neki is tetszik, amit a honlapon olvas, és bele vetette velem a naptárjába az elérhetőségüket is, meg egy időpontot, hogy mikor fogja őket felkeresni. Bizakodó vagyok. Eredményes utánajárásomnak köszönhetően talán még a festést is megúszom!