Rajzolni, de igazán jól rajzolni nem könnyű, akárki akármit is állít, ez így van. Mert valljuk be, manapság nagyon nagyok a követelmények, és nagyon erős a mezőny, ebből megélni, és nem csak hobbi szinten űzni meg csak az tud, aki tényleg, igazán jó. Mondhatnám úgy is, hogy akkor, ha valaki művész. Azt pedig, hogy valaki művész legyen, nem lehet tanulni. Vagy annak születtél, vagy sosem leszel az. Nekem legalább is ez a meggyőződésem.

 

Viszont ha valaki művész, akkor bármi, de tényleg bármi, amit meglát, megihletheti, és valami elképesztő műalkotások születhetnek szinte a semmiből. Elképesztő dolgokat tud alkotni egy fát nézve, vagy csak éppen a semmibe meredve, de ha talál valamit, aminek igazi jelentősége van a számára, na, abból születnek az igazi csodák. Hogy mire gondolok pontosan? Elmeélem!

 

A párom egy igazi művész, az, aki ha ránéz valamire egészen mást lát, mint bármelyik, másik halandó ember. Néha nem is értem, mit eszik rajtam, annyira csodálatos nő, de jó néhány év alatt megbarátkoztam a gondolattal, hogy tényleg ilyen szerencsés bolond vagyok, hogy ő van mellettem. A minap letettem a szokásos helyére, az asztalra a bőr pénztárcámat. Számomra egy nagyon kedves darab, még az egyik házassági évfordulónkra kaptam a páromtól. Emlékszem, hogy nagyon sokat nézegettem, mert szerettem volna egy hasonló darabot, de nem igazán találtam az ízlésemnek tökéletesen megfelelőt. Elég határozott volt az elképzelésem, a legtöbb helyen meg egyáltalán nem lehetett olyat kapni férfi bőr pénztárcában, amilyet én elképzeltem. Aztán egy jó kis weboldalra bukkantam, ahol kifejezetten olyan darabokat találtam, amik az én elképzelésemet tükrözték, csak ámultam, hogy mennyi csodálatos férfi bőr pénztárca kapható náluk. A párocskám pont akkor ért haza, meglátta mit nézegetek, de nem szólt egy szót sem. Tudta már egy ideje, hogy mennyire szeretnék egy ilyet, kicsit furcsálltam is, hogy nem mondd semmit, de aztán tovább léptem, szinte el is felejtettem. Elgondolkoztam, hogy megrendelem, hamar kiszállították volna, és a szállítási költség nincs 1000 Ft sem, de végül valami sugallatra nem tettem, és bezártam az oldalt. Majd a 3 nap múlva esedékes házassági évfordulónkon pontosan azzal a tárcával lepett meg, ami nekem akkor, ott azon a weboldalon a legjobban tetszett. Teljesen el voltam kápráztatva, talán még meg is könnyeztem a dolgot, és azóta is nagyon szeretem ezt a darabot, azt jelképezi számomra, hogy mennyire szeret, és hogy mennyire odafigyel, hogy valóra váltsa a vágyaimat. Szóval valamelyik nap hazaértem, és letettem a szeretett tárcámat, majd tettem-vettem, és arra lettem figyelmes, hogy ő csak nézi meredten, mint ha valami földönkívüli lényt látna. Igazából megszoktam, hogy így viselkedik, sokszor fókuszál dolgokra, így nem szóltam, csak hagytam, hagy nézze. Két nappal később egy csodálatos képet mutatott, amit akkor készített. A képen egyetlen konkrét forma sincsen, és én mégis azonnal tudtam, hogy a mi szerelmünkről szól, ezen a képen mi ketten vagyunk. Olyan értés volt, mintha valaki mellkason lökött volna, hihetetlen és meghökkentő, ahogy a sok absztrakt forma között megláttam magunkat. És azonnal tudtam azt is, hogy ezt a képet az évfordulós bőr pénztárca ihlette. Elképesztő ez a nő, sosem tudom elfelejteni, hogy miért is szerettem bele. Egy igazi kis csodabogár.