Szeretek kipróbálni új dolgokat, ezért is próbáltam ki évekkel ezelőtt a jobb agyféltekés rajzolást, ami bejött nekem. Mindig volt némi művészi képességem, akár kisgyermekként is a kedvenc időtöltésem a rajzolás és rajzolás volt. De később rájöttem, hogy nem vagyok valami nagy művész, és érdemes lenne ezt a képességet fejleszteni, mert magamtól nem jutok előre. Ekkor hallottam a jobb agyféltekés rajzolásról, és a jobb agy és a bal agy elméletről. A bal és a jobb agyi dominancia-elmélet szerint az agy jobb oldala a legjobb a kifejező és a kreatív feladatoknál. Néhány olyan képesség, amely kapcsolódik az agy jobb oldalához:

az arcok felismerése, az érzelmek kifejezése, a zene, az érzelmek olvasása, a színek, a képek, az intuíció, a kreativitás is. Az agy bal oldala gondoskodik a logikát, a nyelvet és az analitikai gondolkodást magában foglaló feladatokról. A bal-agyat gyakran úgy írják le, hogy racionális, és ehhez tartozik: a nyelv, a logika, a kritikus gondolkodás, a számok és az érvelés.

Elgondolkoztál már azon, hogy miért van pár embernek magas művészi képességük, és úgy tűnik, hogy csodálatos rajzokat, festményeket és szobrokat készítenek, míg a többi ember tudása az alapvető pálcikafigurák rajzolására korlátozódik? (Az írók és költők is szerepelnek a művészi képességűek között.) Bár a „kiemelkedő” művészi képességet sokan az isten által adott tehetségnek tartják, ez nem jelenti azt, hogy a többiek nem képesek arra, hogy több mint kielégítő szinten tudjanak rajzolni vagy festeni.

Már régóta elfogadott elmélet, hogy mindannyian beépített preferenciával rendelkezünk, hogy az agyunk bal vagy jobb oldalát használjuk, és ez az egyik fő tényező annak meghatározásában, hogy milyen területen vannak a legjobb képességünk. A közelmúltban végzett kutatások azt mutatják, hogy nem mindig van olyan, hogy az egyén kimondottan egyik vagy a másik agyfélteke felé húz, ahogyan azt korábban gondoltuk. Például az új tanulmányok azt mutatják, hogy az olyan tárgyakban, mint a matematika, a képességek akkor igazán a legerősebbek, ha az agy mindkét fele párhuzamosan működik. A tudósok most már tudják, hogy az agy két oldala együtt dolgozik a különböző feladatok elvégzésében, és hogy a két félteke kommunikál. Ezzel szemben a művészi képességének javítására szolgáló rendszer még mindig működik, és úgy tűnik, hogy az egyének még mindig előnyben részesítik a jobb vagy bal agyhoz tartozó területeket.

Először én is kicsit szkeptikus voltam a jobb agyféltekés rajzolással kapcsolatban, de segített, és most pedig megint egy új kihívásba vágok, motorozni fogok megtanulni. Mivel még nem ültem nagyon motoron, az a1 kategóriát célzom meg, ami kismotoroknak felel meg. Ezeket könnyebb irányítani, és nem is lehet velük úgy száguldozni. Találtam is egy oldalt, ahol ezt könnyen elintézhetem, a motorjogositvany.com-ot. Itt hamar meg is találtam a kategóriát, ami nekem kell a  motor jogosítvány 125ccm résznél. Itt világosan leírják, hogy mi mennyibe fog kerülni, de állítólag ha tényleg magabiztosan akarok motorral közlekedni, akkor plusz gyakorlásra van szükség, de abban is segítenek. Valamint biztosítanak kedvezményt a plusz felszerelésre is.

Kicsit félek a motorozástól, de biztos vagyok benne, hogy ha a rajzolást meg tudtam tanulni, akkor a motor vezetése is menni fog.