1. Az én történetem

Mivel mindig is nagyon közel álltak hozzám a művészetek és az alkotás, a szobám falát rengeteg saját készítésű rajz, festmény és egyéb dekoráció díszíti. Már gyerekként elhatároztam, hogy képzőművészettel kapcsolatos munkát fogok végezni egész életemben.

Grafikusi tanulmányaim elvégzése óta jobb agyféltekés rajztanfolyamot vezetek. Ennek a rajzolási módszernek a lényege, hogy a domináns bal agyfélteke helyett inkább a szubdomináns jobb agyfélteke igénybevételével megtanítjuk a rajzoló egyént a tárgyakat realisztikusan megszemlélni és hasonlóképpen visszaadni valamilyen rajzolóeszköz segítségével a papíron. Ezzel nem az egyén kézügyességét fejlesztjük, hanem a vizuális realitásérzékelését. Tehát ez a tanfolyam inkább egy pszichológiai, kognitív utazás, mintsem egy egyszerű kézügyesség-fejlesztő rajzszakkör.

Miután egyre inkább beindul a tanfolyamos vállalkozásom, most már több kapacitásom van arra, hogy a termet is az ízlésemnek és a légkörnek megfelelően rendezzem be és dekoráljam ki. A bútorokat, azaz a rajzpadokat, állványokat és székeket már természetesen az elején beszereztem, már csak pár apróbb újításra szorul a helyiség.

2. Teremfelújítás

Ami a leginkább szúrja a szememet a teremben, az a régi, rozsdás radiátorok. Ezek ráadásul rengeteget fogyasztanak és ez télen nagyot dob a számlán. A terem másik hátránya, hogy mivel tetőtéren helyezkedik el egy gimnázium emeletén, így nyáron rekkenő hőség alakul ki, ami hátráltatja a koncentrálóképességet és a rajzolók odafigyelését és fejlődését. Közeleg a nyár, így gyorsan valamilyen praktikus megoldás után kell néznem. A radiátorkérdést is jó lenne megoldani, mivel ha már esztétikai tanfolyamot tartunk a teremben, a környezet is nézzen ki ennek megfelelően.

Ventilátorokat nem akartam elhelyezni a teremben, mert nagyon hangos a működésük, ami elég zavaró lehet munka közben. Így nem maradt más megoldás hátra, mint egy klímaberendezést beszerezni. Előterjesztettem az ötletelésemet egy-két tanítványomnak is, és az egyikük nagyon készségesen a figyelmembe ajánlott egy webshopot, ahonnan ő rendelt egy légkondicionáló készüléket. Ennek a készüléknek hatalmas előnye, hogy fűtési funkcióval is rendelkezik. Nagyon megörültem az ötletnek, mivel egy ilyen készülékkel két legyet üthetek egy csapásra.

rcool klíma árak

3. A tökéletes darab

Hazaérve rögtön el is látogattam az említett weboldalra, az Rcool klíma oldalára. Töviről hegyire szemügyre vettem a termékeket és az Rcool klíma árak igen kedvezőnek bizonyultak, így jobban beleástam magam a témába. Az Rcool Prime II R 9 nevű darab igazán szimpatikusnak bizonyult a számomra a kedvező paraméterei miatt. Ezen felül fontos szempont volt a választásnál az is, hogy a készülék visszafogott, ízléses küllemű legyen. Ez a darab igazán esztétikus, anyagában mintázott előlappal rendelkezik.

Az Rcool klíma árak tartalmazzák a készülék árát, a kiszállítás költségét, a végfelhasználói tanúsítványt és a telepítés költségét is. Ez Az Rcool Prime nevű készülék 2,5 kW-os hűtőteljesítménnyel és 2,6 kW-os fűtőteljesítménnyel bír. A hűtési funkció 5-től egészen 52 fokig működig, míg a fűtési módot -25-30 fokig lehet beüzemelni. A készülékre 3 év, a kompresszorra további 2 év garancia vehető igénybe.

A termék rengeteg előnyös tulajdonsággal bír. Rendkívülien modern mivoltát bizonyítja a beépített Wi-Fi-vezérlés, aminek segítségével okostelefonnal vagy tablettel is irányítható a készülék. A klíma négyirányú automata légbefúvásának köszönhetően a helyiség minden pontján egyenletesen kellemes lesz a hőmérséklet, a hűtött vagy éppen fűtött levegő minden sarokba eljut.

A készülék ráadásul öndiagnosztikára is képes, ami azt jelenti, hogy ellenőrzi, hogy a működéshez szükséges funkciók megfelelően működnek-e. Amennyiben hibát észlel, a LED-kijelzőn megjeleníti a hibakódot, ezzel megkönnyítve a karbantartást. A készülék még a levegő páratartalmát is csökkenti, ennek következtében javítja a közérzetet és csökkenti a penészedés lehetőségét.

Mindezek mellet fontos szempont volt, hogy a vásárolt berendezés ne legyen hangos. Ezzel a készülékkel ez a kívánságom is teljesül, mivel a 19 dB-es zajszintje biztosan nem fog senkit sem zavarni a koncentrálásban. Időzítővel is beállítható a ki- és bekapcsolás, még áramszünet esetén is bekapcsol magától, miután visszatér az áram. További különlegessége, hogy magától eltávolítja a port és a nedvességet a kondenzátor lamelláiról, így megállítja a baktériumok terjedését.

Ez a készülék annyira megtetszett, hogy rögtön meg is rendeltem és a szállítási címnek megadtam az iskola címét. A kedvező Rcool klíma áraknak köszönhetően minderre még a gatyám se ment rá.

4. Jól jött a segítség

Pár nap múlva már be is üzemelték az új készüléket, a radiátorokat pedig az iskolaigazgató hozzájárulásával leszereltettem. Egyetértettünk abban, hogy így a terem sokkal dekoratívabb és ráadásul hosszútávon a klímával való fűtés sokkal gazdaságosabb is, így mindenképpen jól járunk ezzel az újítással.

A következő héten beköszöntött a nyár és ezzel együtt a kánikula. Ahogy arra számítani lehetett, a tetőtéren legalább 30 fok volt már reggel, amikor beléptem a terem ajtaján. Gyorsan cselekedtem is: bekapcsoltam a klíma fűtőfunkcióját és beállítottam az optimális hőmérsékletet.

Mire ideértek a tanítványaim, a teremben rendkívül kellemes hőmérséklet uralkodott, nyoma sem volt a rekkenő hőségnek, ugyanakkor nem is volt túl hűvös sem. A tanulóim nem győzték dicsérni az új Rcool klímaberendezést, meg persze engem, hogy milyen jól választottam.

Ezentúl nem kell tehát attól tartanom, hogy a meleg keresztülhúzza a számításaimat, valamint a régi, csúnya radiátorokat is ki tudtam iktatni a fűtésről való lemondás nélkül. A levegő érezhetően tisztább lett, ami sokat segít a jó közérzet elérésében és abban, hogy minél szebb rajzok születhessenek a tanítványaim keze nyomán.