Sokféle módja van annak, hogy a készségeinket fejlesszük. Ilyen például a jobb agyféltekés rajzolás is. Én még nem voltam ilyenen, sőt, nem is tudok senkit, aki részt vett volna ilyenen, de biztos, hogy jó. Majd egyszer utánanézek.

Viszont a témáról eszembe jutott, hogy ha belegondolunk, a készségfejlesztést már elég hamar elkezdjük. Gondoljunk csak a kisbabákra. Amikor megtanulnak például járni, ugyanúgy használnak készségfejlesztő eszközöket, a bébitaxi is ennek számít és pontosan ebben segít. De rengeteg mindennel kapcsolatban már jó korán elkezdjük a gyerekek készségeit fejleszteni.

Az én kisfiam is kapott nemrég egy bébitaxit a nagyszüleitől. Múltkor elmentek egy baráti összejövetelre, ahol a Gizi néni mesélte nekik, hogy bébitaxit vettek az unokájuknak ajándékba. Tőle hallották, hogy ez nagyon fontos készségfejlesztés céljából. Akár már 6-8 hónapos kortól lehet alkalmazni, ami azért jó, mert a pici már pont ebben a korban kezd el többet mozogni, ficánkolni, toporzékolni. Egy ilyen bébitaxi a járást segíti, azonban, ha ebben a korban kap a baba bébitaxit, figyeljünk arra, hogy olyan legyen a kialakítása, amiben tud ülni és meg van támasztva a háta.

Nagyobb babáknál, tehát 12-14 hónapos babáknál már az is előfordulhat, hogy már teljesen önállóan kormányozzák, és nem jelent nekik akadályt a küszöb sem, tehát igencsak hamar készségfejlesztő hatást fejt ki náluk a bébitaxi.

Ezen kívül van rajtuk tolókar a szülők számára. Ez akkor jó, amikor útközben vagytok, és a baba elfárad, vagy elalszik, akkor tudod őt tolni a kis járgányában. A biztonságot garantálják az oldal támasztók és a borulás gátlók. Ami még jó bennük az az, hogy vannak kis rekeszek rajtuk, amikben a kisebb játékokat lehet tárolni, így a pici magával tudja ezeket vinni, ha szeretné.

Ez mind pedig hozzájárult ahhoz, hogy a nagyszülők úgy gondolják, hogy az ő kis unokájuknak is legyen egy bébitaxijuk. Kapott Ákoska egy kék, autós bébitaxit, amiben csak úgy száguldozik minden fele. Nagyon szereti használni, körbejárja vele az egész házat. Sokszor azt csinálja, hogy leparkol vele a játszós szőnyege mellett, amire kiterítette a játékait, majd leszáll róla és ott játszik velük.

Na, de jön a kérdés, hogy Gizi néniék honnan tudtak erről? Onnan, hogy a lányuk megtanította őket korábban internetezni, így ők utána tudtak nézni aztán annak is, hogy milyen ajándékokat lehet venni egy akkora kisbabának, mint amekkora az unokájuk. Így találtak rá az ajandek.varazslo.hu weboldalára, ahol nem csak egy cikket találtak a bébitaxiról, de még rá is tudtak ott keresni a választékra és így meg is tudták rendelni. Aztán később megnézték azt is, milyen más témakörökben lehet náluk ajándékokat találni, és a határ szinte a csillagos ég. Úgyhogy akkor eldöntötték, hogy majd a karácsonyi ajándékokat és a születésnapi ajándékokat is innen beszerzik. Még jó, hogy ez a hír ilyen gyorsan terjedt, mert így akár mi is tudunk innen ajándékokat vásárolni.